fredag 22 januari 2010

Oh joy!

Fan, kom just att tänka på den gamla inte fullt så goda tiden, men what the f**k - lite nostalgi kan man väl ända unna sig i vintermörkret?

För dom som bodde i stan och hade tillgång till den fantastiska nyheten *bliss* mtv och senare ztv så fanns det ju förr eller senare lite mer utbud, men för oss andra perifera varelse så var det ju faktisk de gloriösa polarna "ettan" och "tvåan" som gällde för musikalisk input. Till detta kom naturligtvis skivaffärer, kompisar, radio och musiktidningar. Fast som sagt om man inte hade vittberesta vänner, massor med skivaffärer med intresserad personal bakom disken och pengar att spendera i butiken (osannolikt ute på vischan), så blev utbudet något decimerat. Samma gäller ju för tidningarna - skitdyra var dom!


Om man gnuggar minnesbanken lite hårdare så var ju dumburken verkligen INTE nån stor inspiationskälla för musikfynd, men där fick man ju iaf SE artister och vad man tyckte då coola musikvideos. För min del kändes det lite mer äkta och lite mer lovande att se på riktigt vad som utlovades där utanför skogen, i den lite större världen.

Bland de större minnena måste onekligen vara serien "The Young Ones" - "Hemma värst" som den hette när den visades här i Sverige. Enligt Wiki började den visas 1985, eftersom jag då var 8 år är det ett rent under att jag minns nåt från den överhuvudtaget. En massa skumma skrikande typer som slog varandra mest hela tiden och små märkliga inslag av råttor gör sig påminda, men framförallt är det de musikinslag som kom varje gång ett avsnitt visades. Höjdardängan om "Dr Martens boots" och några Madness framträdande fick iaf mig att ta tåget till götet och köpa kängor 6 år senare. Och kanske viktigast av allt; grundlägga ett genuint intresse för musik - och brittisk humor :)

ENJOY!


Radical Posture - Dr martens boots song


Madness - Our House

0 kommentarer:

Skicka en kommentar