fredag 29 januari 2010

Haru tråkigt?

Sluta med det!
Ikväll spelar The Vanjas på Blue Moon Bar, imorgon spelar Trummor och Orgel på Debaser och på söndag spelar Baskery på Akkurat, och just ja - vi går mot ljusare tider!

Wohooooooooooooooo!

onsdag 27 januari 2010

Äkthet

Musikvärlden känns som en av manlighetens yttersta bastioner, det är killar som spelar gura, grabbar som samlar på plattor, hårdrockarslynglar som rattar ljud, gubbar som roddar osv. Ingen regel utan undantag naturligtvis men i det stora hela är musikscenen en ytterst testosterondoftande värld. Det ger det ena och det andra, ibland bra och ibland dåligt. En av de saker som jag personligen har svårt för oavsett om det handlar om musik eller inte, är macho-stil. Ni vet muskelflexande, stereotyper med mycket svett och skit som en "riktig" man ska vara. Det kan vara så oerhört gäspframkallande alternativt vansinnigt underhållande på ett helt annat sätt än vad som ursprungligen var menat. Ett guldexempel kommer här med Steve Earle:


Copperhead Road

Allvarligt talat; krigscener, skit, bandanas, hembränt OCH samma namn på männen i familjen i flera generationer..

HA ha haaaaaaa!

Men Steve klarar det ingen annan klarar, han lyckas komma undan med det.
Tycker du inte? Jo, kolla lite noggrannare - han står och lirar mandolin! Hade han enbart riffat på sin hårda svarta gura så hade han varit bortom all räddning och alla hade ramlat över stolskanten i skrattparoxysmer, men med en mandolin i näven är allt förlåtet!

Dessutom gjorde Steve den här låten, några äktenskap och tungt drogmissbruk senare:


Lonelier than this

Efter det är allt förlåtet och han visar sig vara en människa bakom fasaden av alla manliga attribut.

måndag 25 januari 2010

Sprickfärdig av lycka.

Bandet jag lyssnat sönder öronen på i 2 år kommer ÄNTLIGEN till Sverige!
Avett brothers spelar på Debaser slussen söndagen den 28:e mars.
Till min stora glädje får jag dj:a under kvällen.
Snälla gör dig en STOR tjänst och boka in det datumet - det här bandet vill du INTE missa!


The Avett Brothers - I and Love and You

söndag 24 januari 2010

En enda jävla svängig soppa!

Funk är bäst i New Orleanstappning!
Så kolla in GUMBO ikväll på Akkurat..
Gigtid är 8, entrén är gratis och glädjen är total :)


GUMBO - Dancin´shoes

fredag 22 januari 2010

Oh joy!

Fan, kom just att tänka på den gamla inte fullt så goda tiden, men what the f**k - lite nostalgi kan man väl ända unna sig i vintermörkret?

För dom som bodde i stan och hade tillgång till den fantastiska nyheten *bliss* mtv och senare ztv så fanns det ju förr eller senare lite mer utbud, men för oss andra perifera varelse så var det ju faktisk de gloriösa polarna "ettan" och "tvåan" som gällde för musikalisk input. Till detta kom naturligtvis skivaffärer, kompisar, radio och musiktidningar. Fast som sagt om man inte hade vittberesta vänner, massor med skivaffärer med intresserad personal bakom disken och pengar att spendera i butiken (osannolikt ute på vischan), så blev utbudet något decimerat. Samma gäller ju för tidningarna - skitdyra var dom!


Om man gnuggar minnesbanken lite hårdare så var ju dumburken verkligen INTE nån stor inspiationskälla för musikfynd, men där fick man ju iaf SE artister och vad man tyckte då coola musikvideos. För min del kändes det lite mer äkta och lite mer lovande att se på riktigt vad som utlovades där utanför skogen, i den lite större världen.

Bland de större minnena måste onekligen vara serien "The Young Ones" - "Hemma värst" som den hette när den visades här i Sverige. Enligt Wiki började den visas 1985, eftersom jag då var 8 år är det ett rent under att jag minns nåt från den överhuvudtaget. En massa skumma skrikande typer som slog varandra mest hela tiden och små märkliga inslag av råttor gör sig påminda, men framförallt är det de musikinslag som kom varje gång ett avsnitt visades. Höjdardängan om "Dr Martens boots" och några Madness framträdande fick iaf mig att ta tåget till götet och köpa kängor 6 år senare. Och kanske viktigast av allt; grundlägga ett genuint intresse för musik - och brittisk humor :)

ENJOY!


Radical Posture - Dr martens boots song


Madness - Our House

onsdag 20 januari 2010

Kommunalt klavertramp.

I Monica Zetterlunds park kan man läsa skylten "Alkoholintag förbjudet", den sitter för övrigt precis under skylten som stoltserar med parkens namn. Det är inte varje dag som man ser Stockholms Stad visa sin svartaste ironi så offentligt.


Trubbel

måndag 11 januari 2010

Train to VAINville!



THE CLASH - TRAIN IN VAIN

Nostalgikväll på Bar Berlin infaller klockan sju idag!
Ska, punk, soul och andra gamla klassiker från 60-70-tal utlovas :)

fredag 8 januari 2010

Det är svinkallt ute!

Fixa brasan, häll upp en drink och värm MIN sida av sängen ;)


Tallulah Bankhead och Jack Carson - Baby, It's Cold Outside

torsdag 7 januari 2010

Kung Sune & Göteborgarna lever rövare!



Och så säger dom att det var bättre förr?!